Dulceturi & Conserve

#canara de iarna #congelare vinete #conservare vinete #vinete coapte iarna #conservare vinete coapte #vinete coapte #conserve #sfaturi culinare

Doua modalitati de a conserva vinetele coapte pentru iarna

Iarna este o adevarata placere sa te bucuri de savoarea vinetelor coapte. Si de ce sa le cumperi cand le poti pregati chiar tu? Tot ce trebuie sa faci este sa coci vinetele sa le cureti si sa le pui la scurs. Alege apoi modalitatea de conservare care ti se pare mai practica.

Congelarea vinetelor coapte

Imparte vinetele coapte in portii potrivite (cam cat stii ca consumi o data) si pune-le in pungi curate, pentru congelator. Daca ai aparat pentru vidat, nu ezita sa il folosesti. Daca nu, inchide cu atentie punga si incearca sa elimini cat mai mult din aerul din interior. Eticheteaza pungile inainte de a le pune in congelator pentru a nu uita ce sunt.

Vinetele pot fi pastrate in congelator timp de un an.

Conservarea vinetelor coapte

Vinetele coapte pot fi conservate si in borcane astfel: Toaca vinetele la fel cum o faci pentru a preparao salata proaspata de vinete coapte si adauga sare dupa gust. Atentie! Nu adauga ulei! Pune apoi vinetele inborcane curate si inchide capacul. Inveleste fiecare borcan in carpe sau in hartie si pune-le intr-o oala mare cu apa la fiert. Lasa-le sa fiarba timp de 30 de minute din momentul in care clocoteste apa. Stinge focul si lasa borcanele sa se raceasca in apa in care s-au fiert(minim 24 de ore). Scoate apoi borcanele, sterge-le de apa si asaza-le in camara.

Tu cum conservi vinetele coapte pentru iarna?

Sursa foto: preparatedevis.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare