Dulceturi & Conserve

#dulceata ardei iuti #conserve iarna #ardei iuti #conserve #dulceata #friptura

Dulceata de ardei iuti, un deliciu alaturi de friptura

Dulceata de ardei iuti este mai mult un sos de ardei. Aceasta nu se serveste ca desert ci ca sos alturi de preparatele din carne, carora le ofera o savoare deosebita.

Ingrediente dulceata de ardei iuti

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 500 g ardei capia rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 litru otet
  • 2 lingurite sare
  • 2 stelute de anason (optional)

Cum se prepara dulceata de ardei iuti

Spala ardeii capia si indeparteaza-le semintele si nervurile. Procedeaza la fel si cu ardeii iuti, insa nu inainte de a-ti pune manusi. Taie toti ardeii in fasii sau cubulete, dupa preferinte.

Intr-o oala incapatoare adauga otetul si zaharul s pune-le la fiert. Cand incepe sa se ingroase adauga ardeii, sarea si anasonul. Lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute. Verifica apoi daca dulceata este gata turnand cateva picaturi pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de ardei iuti

Poti pastra dulceata in camara timp de un an. Dulceata merge servita alaturi de fripturile de carne.

Sursa foto: cook13.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare