Ingrediente pentru duceata de visine
- 2 kg visine
- 2 kg zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
Cum se prepara dulceata de visine
Curata visinele de samburi, apoi adauga zaharul peste ele si amesteca usor. Lasa totul la frigider peste noapte.
A doua zi, scurge siropul si pune-l la fiert timp de 10 minute. Adauga apoi si fructele si dupa ce aduci dulceata la punctul de fierbere, da focul la minim si continua sa fierbi dulceata timp de 30-40 de minute. Cand este aproape gata adauga plicutele de zahar vanilinat si amesteca bine. Lasa totul sa mai fiarba timp de doua minute si stinge focul.
Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.
Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus.
Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.
Sursa foto: pexels.com