Dulceturi & Conserve

#retete dulceata mure #dulceata mure #retete dulceata #retete mure #mure #dulceata

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de mure

Este sezonul murelor! Profita din plin de aceasta perioada pentru a prepara cea mai buna dulceata de mure, de care sa te bucuri intreaga iarna.

Ingrediente:

  • 2 kilograme de mure proaspete
  • 2 kilograme de zahar
  • 4 plicuri zahar vanilinat
  • o lamaie

Cum se prepara:

Spala fructele usor, avand grija sa nu le strivesti. Pune-le intr-o oala incapatoare, in care urmeaza sa prepari dulceata.

Taie lamaia in jumatate. Stoarce zeama la o jumatate de lamaie, iar restul lamaiei tai-o felii subtiri. Adauga feliile de lamaie si zeama peste mure si apoi adauga zaharul si zaharul vanilinat. Scutura putin oala, ca zaharul sa patrunda printre mure si lasa totul la frigider, peste noapte.

A doua zi pune oala, la foc mare pana incepe sa fiarba. Cand da in clocot, da focul la minim si lasa dulceata sa fiarba timp de 50-60 de minute, amestecand din cand in cand.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu crug, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Sursa foto:  pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului