Dulceturi & Conserve

# ingrediente varza murata #varza murata #varza

Ingredientele secrete pe care trebuie sa le pui la varza murata. Doar asa vor rezista mai mult timp

Varza murata este nelipsita din camara gospodinelor. Pentru a iesi insa perfecta, bucatarii iscusiti adauga cateva ingrediente secrete pentru a mentine varza murata cat mai mult timp, fara sa se inmoaie sau sa acreasca prea tare.

 

Astfel, unul dintre marile secrete al bucatarilor este acela de a adauga o mana de orez in butoi. Acestea contin niste bacterii lactice care ajuta la murarea legumelor si /sau a fructelor din butoi. Bacteriile lactice de pe boabele de orez sunt foarte bune si au calitatea de a neutraliza orice agent patogen care ar putea determina pierderi calitative.

De asemenea, in Moldova, gospodinele pun in butoiul cu varza murata si sfecla rosie, ardei iuti, hrean, 3-4 ardei verzi, hrean, mere verzi, sare si apa. Cel mai important este insa pitrocitul verzei, carre trebuie sa se faca o data pe saptamana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare