Feluri principale

#orez de post #orez cu ciuperci # retete orez #retete de post #retete vegetariene #orez

Cum sa prepari cel mai gustos orez cu ciuperci, de post

Orezul cu ciuperci este simplu si usor de preparat. In plus, este extrem de gustos si sanatos, mai ales in zilele de post. Contine vitamine esentiale organismului precum si proteine.

Ingrediente pentru orezul cu ciuperci, de post

  • 200g orez (de preferat orez pentru risotto)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 100g telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500g ciuperci
  • 60ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara orezul cu ciuperci, de post

Toaca ceapa marunt, telina cubulete si morcovul si pastarnacul felii rotunde, subtiri.

Intr-o oala adauga uleiul, foile de dafin si legumele si caleste-le impreuna timp de un minut. Adauga apoi orezul spalat bine si continua sa calesti pana cand acesta absoarbe toata zeama lasata de legume. Adauga apoi ciupercile taiate felii si asezoneaza cu sare si piper. Continua sa calesti totul timpe de 2-3 minute, apoi adauga apa, putin cate putin pana cand orezul este fiert.

La final, can orezul este fiert, stinge focul si adauga patrunjelul tocat marunt. Amesteca bine.

Cum se serveste orezul cu ciuperci, de post

Serveste orezul cald, ca atare, sau alaturi de o salata de muraturi.

Sursa foto: foodtolove.com.au

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.