Feluri principale

#lasagna cu ciuperci #lasagna fara carne #lasagna cu spanac #retete lasagna #lasagna cu legume

Lasagna cu ciuperci si spanac, reteta ideala in timpul verii

Aceasta reteta de lasagna cu legume proaspete si ierburi aromatice, dar si trei tipuri de brnaza este ideala pentru o masa usoara in timpul verii. In plus, poate fi servita si rece. 

Ingrediente:

  • 14 foi de lasagna uscate
  • 2 linguri ulei de masline, impartit
  • 3 morcovi medii tocati fin
  • 1 dovlecel mediu, taiat fin
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 230 g ciuperci proaspete, taiate felii
  • 350g baby spanac
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat marunt
  • 1 ou, batut usor
  •  425g branza ricotta
  • 100g parmezan
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 700 g sos de tomate cu busuioc
  • 250g mozzarella, rasa prin razatoarea mare

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

Prepara foile de lasagna potrivit instructiunilor de pe pachet. Scurge foile de apa si clateste-le cu apa rece. Asaza-le pe o tava, fara sa se suprapuna, pentru a nu se lipi.

Intre timp, intr-o tigaie incapatoare pune la incins o lingura de ulei de masline la foc medu spre mare. Adauga morcovii, dovlecelul si jumatate din cantitatea de usturoi. Asezoneaza cu sare si piper si caleste totul timp de aproximativ 5 minute, pana cand legumele devin fragede. Amesteca continuu in acest timp. Cand este gata, transfera amestecul de legume intr-un bol.

In acceasi tigaie adauga restul de ulei si cand se incinge adauga ciupercile si usturoiul ramas. Gateste cipercile pana cand apa lasata de evapora, apoi adauga spanacul si mai gateste totul timp de doua minute. Asezoneaza cu sare si piper. Tranfera compozita intr-un bol si adauga busuiocul tocat peste. Amesteca bine.

Intr-un alt adauga oul, branza ricotta, parmezanul si amesteca-le pana la omogenizare. Asezoneaza cu sare si piper.

Unge o tava cu ulei. Adauga apoi jumatate din sosul de rosii si peste aceasta asaza un srat de foi de lasagna. Adauga  apoi  jumatate din amestecul de spanac cu ciuperci, iar peste acesta  jumatate din amestecul cu branza ricotta. Asaza un alt strat de foi peste care toarna jumatate din sosul de rosii ramas. Adauga apoi tot amestecul de morcov cu dovlecel, iar peste acesta jumatate din mozzarela rasa. Asaza peste un alt strat de foi de lasagna, peste acesta adauga restul de spanac cu ciuperci si restul de amestec cu branza ricotta, mai asaza un strat de foi pste care toarna restul de sos de rosii ramas.

Adauga tava in cuptorul incins si lasa lasagna sa se coaca timp de 45 de minute. Scoate tava din cuptor, presara deasupra mozzarella ramasa si mai coace totul timp de 15 minute, sau pana cand branza se topeste si face o crusta aurie.

Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa lasana sa se raceasca timp de 15-20 de minute inainte de a o taia.

Sursa foto: bhg.com

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.