Feluri principale

#paste sparanghel #pase #retete simple #retete paste #retete rapide #paste cu ricotta

Paste cu sparanghel si mazare, in sos ricotta, pentru un weekend de rasfat

Vrei sa te rasfeti in weerekend cu un preparat delicios? Incearca o reteta inedita de paste cu sparanghel, mazare si sos ricotta. Sunt usoare si hranitoare fiind perfecte atat la pranz cat si pentru o cina tarzie.

Ingrediente pentru pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta

  • 400 g paste
  • 250 g ricotta
  • 200 g sparanghel
  • 200 g mazare
  • 1 pahar cu apa rece
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 2 linguri unt
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper

Cum se prepara pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta

Pune pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Curata sparanghelul si taie-l rondele. Lasa mazarea sa se dezghete, inainte de a o folosi.

Intr-o tigaie incapatoare adauga untul si cand se topeste soteaza legumele. Asezoneaza cu sare si pieper. Cand se inmoaie adauga apa si busuiocul si lasa-le sa fiarba pana cand apa se evapora complet. La final adauga branza maruntita si amesteca bine.

Pune pastele fierbinti peste legume si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Cum se servesc pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta

Serveste pastele cu sparanghel si mazare, in sos ricotta, calde alaturi de un pahar de vin. Poti presara deasupra lor parmezan ras.

Sursa foto: mccormick.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare