Placinta de spaghetti cu carne de vita si branza se prepara repede si este foarte gustoasa. Este ideala pentru zilele cand ai invitati sau in serile cand ai pofta de ceva gustos. O porti servi simpla, sau cu sos de parmezan.
Ingrediente pentru placinta de spaghetti cu carne de vita si branza
- 170 grame spaghetti fierte
- 1 albus de ou
- 1 galbenus de ou
- 30 grame parmezan ras
- 230 grame carne tocata de vita
- 300 ml suc de rosii
- 190 grame branza ricotta
- patrunjel
- 100 grame mozzarella
- aluat pentru placinta.
Cum se prepara placinta de spaghetti cu carne de vita si branza
Tapeteaza o tava de placinta cu aluat. Intr-un bol amesteca spaghetele cu albusul de ou si parmezanul ras. Toarna compozitia peste aluatul din tava.
Intr-o tigaie, prajeste carnea de vita, pana capata o culoare maronie. Adauga apoi sucul de rosii. Amesteca si lasa pe foc tim pde 5 - 10 minute.
Intr-un alt bol amesteca galbenusul de ou cu branza ricotta, patrunjelul si jumatate din cantitatea de mozzarella. Toarna apoi compozitia peste spaghetele din tava. Toarna si sosul cu carne de vita si presara pe deasupra restul de mozzarella.
Acopera palcinta cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 35 - 40 de minute. In ultimele 10 minute de copt, scoate folia de aluminiu. Cand este gata, scoate placinta de la cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi.
Cum se serveste placinta de spaghetti cu carne de vita si branza
Placinta de spaghetti cu carne de vita si branza se serveste ca atare.