Feluri principale

#quiche #ciuperci #sparanghel #bacon

Quiche fara crusta cu sparanghel, bacon si ciuperci

Quiche-ul fara crusta, cu sparanghel, bacon si ciuperci este un preparat delicios, ideal pentru un aperitiv pretios.

Ingrediente pentru quiche fara crusta, cu sparanghel, bacon si ciuperci

  • 170 g de bacon
  • 230 g de sparanghel
  • 110 g de ciuperci proaspete
  • 110 g de branza elvetiana maruntita
  • 1 1/2 ceasca de smantana grasa
  • 4 oua
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru macinat

Cum se prepara quiche-ul fara crusta, cu sparanghel, bacon si ciuperci

Unge o tava pentru placinta sau tarta si incalzeste cuptorul la 200 de grade. Prajeste baconul intr-o tigaie timp de 5-10 minute, pana cand devine crocant. Pastreaza 2 linguri de grasime in tigaie dupa ce ai scos baconul si gateste sparanghelul si ciupercile in ea, timp de 5 minute. Adauga baconul dupa ce ai indepartat tigaia de pe foc si imprastie amestecul pe fundul tavii pregatite. Adauga un strat de branza maruntita.

Amesteca smantana, ouale, sarea si piperul intr-un bol si acopera compozitia din tava cu aceasta. Coace quiche-ul pentru aproximativ 30 de minute.

Cum se serveste quiche-ul fara crusta, cu sparanghel, bacon si ciuperci

Serveste quiche-ul fara crusta cu sparanghel, bacon si ciuperci alaturi de un pahar de Sauvignon Blanc sau Chardonnay, care vor intensifica savoarea sparanghelului.

Sursa foto: salixisme.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare