Feluri principale

#ratatouille #retete ratatouille # retete toamna

Ratatouille, spectacolul legumelor din farfuria ta. Retete gustoase de toamna

Ratatouille rustic

Ingrediente:

  • 4 dovlecei, taiati cubulete
  • 1 vanata, taiata cubulete
  • 3 ardei grasi rosii, taiati cubulete
  • 3 cepe feliate
  • 1 lingura de cimbru
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g mazare
  • 8 rosii prunisoare, taiate cubulete
  • 1 lingura usturoi tocat marunt
  • 1 lingura bulion
  • 2 1/2 lingurite de otet balsamic
  • 3 linguri busuioc proaspat tocat

Mod de preparare:

Amesteca dovleceii, vanata, ardeii grasi, ceapa, rozmarinul, cimbrul, sarea, piperul, 2 linguri de apa si ulei. Pune-le intr-o tava cu hartie de copt tapetata cu putin ulei si baga-le in cuptorul incins, timp de 25 de minute. Scoate tava si adauga mazarea, rosiile, usturoiul, rosiile, pasta de tomate si 1/4 lingurita de sare. Amesteca bine totul si baga din nou tava la cuptor, cam 15 minute. Serveste portiile de ratatouille cu otet balsamic si busuioc proaspat pe deasupra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare