Feluri principale

#sofran #ceapa #miel #patrunjel #usturoi #frigarui #retete 1 decembrie

Reteta de 1 Decembrie: frigarui de miel

Frigarui de miel pot fi facute la gratar cu ocazia zilei Romaniei. Serveste frigaruile cu o garnitura de cartofi prajiti si salata sau cu lipii si iaurt.
 

Ingrediente pentru frigarui de miel la gratar de 1 decembrie
 

  • 1 ceapa, taiata in sfert
  • 1 catel de usturoi
  • 4 crengute patrunjel
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita mix de condimente pentru carne
  • 1 lingura sare
  • 1 varf de cutit sofran
  • 500 gr carne de miel, cubulete
  • 2 linguri ulei vegetal.
     

Cum se prepara frigaruile de miel la gratar, de 1 decembrie
 

Amesteca intr-un blender ceapa, usturoiul, patrunjelul, coaja si sucul de lamaie, condimentele, sarea si sofranul. Pune marinata obtinuta intr-o punga de plastic si adauga mielul. Sigileaza punga, agita pentru omogenizare si da-o la frigider sa stea la marinat cam 6 ore.

Incinge gratarul, scoate carnea, curata excesul de sos de pe ea si pune bucatile de carne pe betele de frigarui. Unge carnea cu ulei si las-o pe gratar pana s-a patruns.
 

Cum se servesc frigaruile de miel la gratar, de 1 decembrie
 

Frigaruile se servesc cu lipie si iaurt sau cu salata si o garnitura de cartofi.

Sursa foto: myrecipes.com
Autor: Andra Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului