Feluri principale

#pesmet #piept de pui #pui # retete pui # retet copii # sos barbecue

Reteta pentru copii: degetele de pui pe bat

Carnea de pui este preferata copiilor, mai ales atunci cand vine in portii mici, pe dimensiunea lor. Poti sa prajesti sau sa o pregatesti la gratar, apoi sa folosesti un sos sanatos si gustos. Pregateste degetele de pui pe bat , folosind bete pentru frigarui, cea mai mica marime.
 

Ingrediente pentru degetele de pui pe bat
 

  • 4 bucati piept de pui dezosat, fara piele
  • 24 betigase
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri sos de barbeque
  • 1 1/4 cana pesmet
  • sare si piper.
     

Cum se prepara degetele de pui pe bat
 

Scufunda betele in apa pentru jumatate de ora, astfel incat sa le protejezi de foc. Taie carnea de pui in 12 bucati lungi si da-o cu sare si piper. Apoi strange carnea usor si infige-o pe bat.

Incinge gratarul. Pune intr-un castron uleiul si sosul de barbeque. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, unge bucatile ("degetelele") de pui cu acest sos si apoi da-le prin pesmet.
 

Cum se servesc degetele de pui pe bat
 

Se servesc simple, cu salata sau cu un sos la alegere. Se pot pregati si fara pesmet, cu diverse plante aromatice.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.