Feluri principale

#preparare urzici #retete urzici #urzici

Retete de primavara: 3 preparate delicioase cu urzici

Urzicile abunda in vitamine si substante nutritive, asadar le poti introduce cu incredere in meniul tau, mai ales ca in aceasta perioada a anului se gasesc la tot pasul. Iata cateva retete absolut delicioase cu urzici pe care le poti prepara in doar cateva minute.

Ciorba de urzici

Sursa foto: recipestudio.com

Ingrediente

  • 500 g urzici
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de pastarnac
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1/2 legatura de leustean
  • 2 cartofi
  • 2 cani cu bors
  • sare

Cum se prepara

Fierbe urzicile in apa clocotita, timp de trei-patru minute, apoi strecoara-le si lasa-le sa se scurga bine de apa.

Intre timp taie ceapa marunt si da pastarnacul si morcovul prin razatoare. Pune legumele la fiert in doi litri de apa si adauga sare dupa gust. Cand morcovul si pastarnacul se inmoaie adauga urzicile si borsul si lasa totul ssa fiarba timp de 10 minute, la foc potrivit.

La final adauga patrunjelul si leusteanul tocate marunt si stinge focul.

 

Sursa foto principala: thekitchn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare