Feluri principale

#tarta cu rosii cherry #tarat cu mozzarella #tarta cu rosii #tarta

Tarta rapida cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry

Vrei sa pregatesti o gustare delicioasa, intr-un timp foarte scurt? Iti recomandam o tarta frantuzeasca cu oua ochiuri si mozzarella.

Ingrediente pentru tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry

  • 1 foaie de aluat congelat (foetaj)
  • 200 g mozzarella rasa pe razatoarea mare
  • 1/2 ceasca de smantana
  • 1/2 ceasca de parmezan parmezan ras
  • 20 rosii cherry taiate in jumatati
  • 6 oua
  • sare
  • piper

Cum se prepara tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry

Lasa foetajul la decongelat, in frigider, cu o seara inainte de a prepara tarta. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si preincalzeste cuprotul la 180oC.

Intinde foaia de aluat, cat sa se niveleze si sa aiba dimensiuni uniforme, apoi asaza aluatul in tavasi coace-l timp de10 minute, pana cand capata o nuanta aurie deasupra.

Intre timp, amesteca mozzarella cu smantana si 3 oua intr-un castron mic. Asezoneaza-le cu sare si piper, dupa gust si toarna amestecul peste aluat. Sparge ouale ramase peste aluat si presara parmezanul. Adauga apoi rosiile cherry si coace totul timp de 20 de minute.

Cum se serveste tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry

Serveste tarta cu oua ochiuri, mozzarella si rosii cherry calda, alaturi de un sos de rosii picant. Tarta poate fi servita si rece, fiind o gustare perfecta pentru pauza de pranz de la munca.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.