Feluri principale

#tilapia cu porumb #tilapia # retete peste #peste

Tilapia cu porumb sote si lime

Vrei o mancare cu specific Mexican? Incearca aceasta reteta de tilapia cu porumb sote si te vei bucura de un pranz sau de o cina delicioase. In plus, se prepara rapid si poate fi consumat de intreaga familie.  

 

Ingrediente (pentru patru persoane)

  • 480g file de peste alb, fara piele (tilapia, somn, cod, calcan, sau alt peste alb)
  • 4 linguri zeama de lime, proaspat stoarsa
  • o lingurita si jumatate fulgi de chilli  
  • ¼ lingurita sare
  • 3 linguri ulei de rapita (poate fi si de masline)
  • 400 grame boabe de porumb congelate (de preferat copt, nu fiert)
  • o ceapa rosie, tocata marunt  (alege o ceapa medie)
  • 1 ardei jalapeno tocat marunt (cu semintele scoase in prealabil)
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • O legatura de coriandru proaspat, tocat marunt
  • o lime, taiata in sferturi

Cum se prepara

Dezgheata pestele, spala-l sub un jet de apa rece si pune-l intr-un vas, la scurs. Pentru a elimina apa in exces preseaza pestele cu servet de hartie de unica folosinta.

Intr-un bol adauga zeama de lime, fulgii de chilli si sare. Maseaza pestele pe toate partile cu acest amestec.

Intr-o tigaie incapatoare adauga 2 linguri de ulei si lasa-l sa se incinga. Adauga pestele si gateste-l pe ambele parti pana cand este bine patruns (in total 4-6 minute, in functie de grosime).

Intr-o alta tigaie adauga o lingura de ulei, porumbul dezghetat, ceapa si ardeiul jalapeno. Caleste totul timp de 2-3 minute pana cand legumele se incing bine, iar ceapa incepe sa se inmoaie. Adauga apoi usturoiul si continua sa gatesti totul timp de inca un minut.

Serveste pestele cu porumb si adauga pe deasupra coriandru. Pentru décor poti adauga delii de ardei jalapeno si felii de lime. Serveste alaturi, cate un sfert de lime pentru ca fiecare persoana sa-si poata pune atata zeama de lamaie cata doreste pe peste.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului