Feluri principale

# cocktail sampanie # retete revelion # retete peste #revelion #desert #cocktail #cheesecake

Trei retete de nelipsit de pe masa de Revelion

Pregatesti o petrecere pentru Revelion sau vei petrece noaptea dintre ani in familie? Atunci cu siguranta, te pregatesti intens pentru primirea musafirilor. Iata trei retete ce nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Revelion.

Somon la cuptor, cu legume si sos de vin

Sursa foto: pinterest.com

Ingrediente

  • 500g file de somon
  • 400g cartofi, taiati in sferturi
  • 2 bucati fenel, taiati cuburi mari
  • 2 lamai feliate
  • 20 rosii cherry, taiate in jumatati
  • 100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
  • 1 ou, batut spuma
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 pahare de vin alb

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.

Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga cartofii fierti si amesteca bine.

Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.

Adauga in punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute. Cand este gata, desfa punga cu grija, lasand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou si serveste-l imediat.

Sursa foto principala: hulutrip.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.