Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #alune #condimentare alune #retete alune

3 modalitati de a condimenta alunele

Cand vrei ceva de rontait, in loc sa cumperi din magazin produse pline de sare si conservati, pregateste propria ta gustare. Alunele condimentate sunt o gustare sanatoasa, pe care o poti servi cand vizionezi un film, la o petrecere sau cand ai musafiri. Alunele condimentate se fac usor, din ingrediente pe care le poti avea deja in casa.

Descopera 3 modalitati de a condimenta alunele la tine in bucatarie:


1 Alune cu mix de condimente si suc de portocale


O reteta clasica de alune condimentate este cea bazata pe ingrediente specifice anotimpului rece cum sunt scortisoara si cuisoarele.

Fa un amestec de condimente macinate: scortisoara, cuisoare, chimen si anason. Amesteca intr-un castron mixul de condimente cu suc de portocale si un pic de sare.

Pune alunele in compozitie si amesteca bine, pentru ca acestea sa fie acoperite de stratul de condimente. Intinde alunele intr-o tava cu hartie de copt, intr-un singur strat. Da alunele la cuptor la 140 grade Celsius pentru 45 de minute. Scoate tava si lasa alunele sa se raceasca. Serveste-le la temperatura camerei.


2 Alune cu plante aromatice si ulei de masline


O modalitate de a condimenta alunele este sa folosesti plante aromatice cum este rozmarinul.

Prajeste alunele la cuptor si apoi stropeste-le cu ulei de masline. Amesteca-le pentru ca alunele prajite sa se unga pe toate partile. Intr-un alt recipient, amesteca putin zahar brun cu sare, rozmarin, cimbru, piper macinat si piper cayenne. Presara aceasta compozitie peste alunele prajite si date cu ulei. Amesteca si serveste gustarea calda sau la temperatura camerei.


3 Alune cu lime si chili


Pentru o gustare sarata si foarte picanta, se folosesc ingrediente inspirate din bucataria mexicana. Astfel, compozitia de condimente se face din praf de chili, piper cayenne, sare kosher si suc de lime. Alunele prajite se dau prin acest cocktail picant si se tin pe foc intr-o tigaie circa 2 minute. Gustarea poate fi servita calda sau rece, dupa gust.

Sursa foto: mccormick.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.