Condimente si ierburi aromatice care intensifica gustul alimentelor

Sfaturi culinare

#utilizare ierburi aromatice #condimente #sfaturi culinare #ierburi aromatice # utilizare condimente #condimentare mancaruri

Condimente si ierburi aromatice care intensifica gustul alimentelor

Te-ai plictisit de gustul preparatelor clasice si vrei sa oferi bucatelor tale o aroma noua, proaspata si savuroasa? Trebuie sa ai in vedere cateva condimente si ierburi aromatice, recunoscute pentru puterile lor de a intensifica aroma alimentelor si de a alunga monotonia din preparatele tale. Exista mirodenii care, folosite corespunzator si in asociatie cu alimentele potrivite, transforma simpla carne de vita sau supa cea de toate zilele intr-o delicatesa care-ti incanta papilele gustative.

Rozmarin

Desi esti obisnuita sa il folosesti mai degraba in prepararea retetelor cu cartofi sau peste, rozmarinul pare sa fie un condiment exceptional in asezonarea carnii de vita. Ii intensifica gustul intr-un mod exceptional: aromele puternice ale mirodeniei transforma gustul usor neplacut al acestui tip de carne intr-o desfatare a simturilor.

Menta

Menta este o planta aromatica exceptionala, care poate fi utilizata atat in deserturi, cat si in aperitive sau feluri principale de mancare. Gustul proaspat si racoritor al mentei se combina foarte bine atat cu legumele, cat si cu fructele sau carnea, intensificandu-le aromele si oferindu-le un gust nou si delicios.

Scortisoara

Scortisoara are meritul de a fi condimentul care scoate orice preparat din monotonie si care transforma, in mod miraculos, preparatele fara gust, in adevarate delicatese. Ai un terci de ovaz pe care trebuie sa-l mananci in dieta, dar gustul lui fad lasa de dorit? Adauga-i un varf de scortisoara si transforma-i aromele in adevarate delicii! Trebuie sa bei zilnic un ceai din plante al carui gust nu te incanta deloc? Adauga-i putina scortisoara si il vei bea cu mai multa placere. Scortisoara se potriveste nu doar in deserturi si bauturi, ci si in supe sau preparate cu carne.

Usturoi

Usturoiul este un condiment care schimba rapid gustul oricarui aliment, facandu-l mai ademenitor atat pentru simtul olfactiv, cat si pentru cel gustativ. Este si foarte versatil, putand fi adaugat in aproape orice tip de preparat: salate, supe, tocanite, fripturi etc.

Chili

Un alt condiment care reuseste sa transforme preparatele plictisitoare in adevarate atractii culinare pentru gurmanzi este pudra de chili. Daca esti pasionat de mancaruri mexicane, foarte picante, atunci condimenteaza-ti preparatele preferate cu un varf de cutit de pudra de chili si le vei manca cu mai multa pofta.

Sursa foto: alphacoders.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului