Sfaturi culinare

#sfantul andrei #meniu sarbatoare #meniu sfantul andrei # meniu onomastica

Meniu pentru Sfantul Andrei

se sarbatoreste pe 30 noiembrie. Daca iti sarbatoresti onomastica sau vrei sa pregatesti o masa pentru cineva drag, alege preparate potrivite pentru Postul Craciunului . De Sfantul Andrei , se consuma usturoi si peste.
 

Aperitive pentru meniul de Sfantul Andrei
 

Sfantul Andrei era pescar, prin urmare, cu ocazia acestei sarbatori se consuma peste. Incepe masa cu cateva felii de paine prajita cu icre de cord. Incearca o pentru sandwich cu icre si lime. Acest preparat este foarte aromat, gratie ingredientelor sale care realizeaza o combinatie irezistibila (capere, lime, usturoi, ceapa).

Usturoiul poate fi folosit si in retete delicioase de post precum bruschettele. Incearca o reteta de bruschette cu usturoi si rosii parfumate cu busuioc proaspat.

Poti folosi legumele de toamna pentru a face rosii umplute. Foloseste porumb, orez, avocado, ardei gras si ceapa pentru umplutura. Condimenteaza preparatul cu sare, piper, coriandru si chimion.
 

Feluri principale pentru meniul de Sfantul Andrei
 

La felul principal serveste o friptura de peste. Incearca o reteta de peste cu telina si usturoi. Este o reteta simpla si un fel de mancare usor si parfumat, potrivit pentru o masa usoara.

Daca iti plac mancarurile condimentate, incearca un preparat mexican: tocanita vegetariana picanta.

Fasolea este in sezon. Fa o , curry si ghimbir.
 

Deserturi pentru meniul de Sfantul Andrei
 

Toata lumea iubeste ciocolata. Fa o prajitura de ciocolata de post. Reteta este simpla si de efect.

Foloseste fructele proaspete si coapte de la sfarsit de toamna pentru a pregati dulciuri delicioase. Incearca o reteta de prajiturele din banane. Pe langa aceste fructe, mai ai nevoie de curmale, nuci si fulgi de ovaz .

Daca iti plac negresele, poti prepara o prajitura foarte asemanatoare, dar de post. Incearca prajitura de post cu nuca si cacao. Reteta este simpla, iar rezultatul iti va depasi asteptarile.
 

Sursa foto: amys.com
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.