Aperitive

#bruschette #cirese #mozzarella #busuioc

Bruschette cu cirese, mozzarella si busuioc

Pentru perioada aceasta, profita de fructele proaspete si surprinde-ti musafirii cu un platou cu bruschete cu cirese, mozzarella si busuioc .

Ingrediente pentru bruschete cu cirese, mozzarella si busuioc

18 felii de paine (bagheta)
1 lingura ulei de masline
1 ½ cana cirese taiate
¼ cana coriandru si ardei gras galben, taiate
2 linguri ceapa verde , taiata marunt
2 linguri suc de lime
1 lingurita coaja de lime
½ lingurita sare aromatizata cu usturoi
¼ lingurita piper negru macinat
60 gr mozzarella proaspata
1 lingura frunze busuioc.

Cum se prepara bruschete cu cirese, mozzarella si busuioc

Prajeste painea pe gratar sau in cuptor, timp de 5 minute, cat sa devina crocanta. Unge apoi painea pe o parte cu ulei de masline, apoi da-l din nou la cuptor 5 minute.

Pune intr-un castron ciresele, coriandrul, piperul, ceapa verde, sucul si coaja de lime, sarea, piperul si restul de ulei. Amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.

Pune pe fiecare felie de paine cate o felie de mozzarella, apoi pune o lingura din compozitia de cirese pe fiecare felie de paine, iar la final adauga cate putin busuioc.
 

Cum se servesc bruschetele cu cirese, mozzarella si busuioc
 

Se servesc imediat. Pot fi servite insa si reci.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare