Daca iti plac preparatele italienesti, pregateste un aperitiv gustos din sparanghel , sunca de parma si parmezan . Poate fi servit ca o gustare peste zi sau ca un aperitiv la inceputul mesei.
 

Ingrediente pentru sparanghel cu branza si sunca
 

  • 12 bucati sparanghel
  • 175 gr parmezan
  • 12 felii sunca de Parma
  • sare.
     

Cum se prepara sparanghelul cu branza si sunca
 

Curata bine sparanghelul, indepartand partea lemnoasa. Pune apa cu sare la fiert, iar dupa ce apa incepe sa fiarba, scufunda sparanghelul pentru 5 minute. Apoi scoate-l, scurge-l si usuca-l bine.

Se aseaza apoi feliile de sunca de Parma pe o suprafata de lucru, una langa alta. Rade parmezanul intr-un castronel si apoi aseaza branza rasa in centrul fiecarei felii de sunca. Aseaza apoi cate o tulpina de sparanghel si ruleaza sunca in jurul legumei, astfel incat sa obtii un sparanghel invelit in branza si sunca. Poti sa prinzi cu niste scobitori haina din sunca, pentru ca aceasta sa nu se desfaca.

Apoi sparanghelul astfel invelit se da la cuptor, pe o hartie de copt si se lasa in jur de 5 minute. Cand branza s-a topit, sparanghelul este gata.
 

Cum se serveste sparanghel cu branza si sunca
 

Se serveste cu parmezan ras pe deasupra.

  •   2011-06-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii