Aperitive

#patiserie #branza #culinar #reteta

Merdenele

Merdenelele reprezinta produse de patiserie , foarte gustoase, potrivite pentru o gustare rapida si satioasa.

De ce ingrediente ai nevoie:
Pentru aluat:
  • 1 kg de faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu otet
  • 500 ml de apa
  • 400 grame unt pentru prajituri.

Pentru umplutura :

  • 400 gr branza de vaci
  • 400 gr telemea
  • 1 albus de ou .

Cum se prepara:

  • Se prepara un aluat din faina, apa si otet si se framanta pana cand acesta devine elastic si nelipicios.
  • Se imparte aluatul in 10 – 12 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde in forma de patrat, pe o masa de lucru unsa cu ulei.
  • Untul se framanta pentru a deveni maleabil, iar apoi se intinde pe fiecare patrat de aluat si apoi se impacheteaza in forma de plic.
  • Astfel facut, aluatul impachetat de infasoara in folie alimentara si se baga la frigider timp de aproximativ o ora.
  • Intre timp, branza de vaci se amesteca cu telemeaua si cu albusul de ou.
  • Dupa ce a trecut ora recomandata, merdenelele se scot de la frigider, se desfac si de intind bine, iar in mijlocul patratului de aluat de pune cate o lingura cu amestecul format mai sus.
  • Aluatul se impatureste din nou in forma de plic, se aseaza pe o tava unsa cu unt (se poate utiliza si hartie de copt ), se baga in cuptorul incins si se scot cand sunt bine rumenite.
  •   2009-10-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii