Aperitive

#paine #miere #sofran

Paine cu miere si sofran

Painea cu miere si sofran este un preparat aparte. Aroma de sofran si dulceata mierii ii dau o savoare deosebita. Cu totul, iti va lua cateva ore, dar rezultatul merita pe deplin.


Ingrediente pentru painea cu miere si sofran
 

  • 250 grame faina pentru paine
  • 250 grame faina integrala
  • 30 grame drojdie
  • 0.25 lingurita sofran macinat fin si pus in putina apa fierbinte
  • 75 ml miere
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare


Cum se prepara painea cu miere si sofran


Pune 125 grame de faina alba si aceeasi cantitate de faina integrala impreuna cu drojdia intr-un castron. Adauga 150 ml apa. Amesteca si lasa compozitia apoi intr-un loc la cald, pentru 4 ore.

Adauga apoi restul de faina alba si integrala, sarea, mierea si sofranul si amesteca, turnand apa pentru a se forma aluatul. Framanta bine. Lasa apoi compozitia jumatate de ceas, acoperita.

Da-i aluatului forma rotunda de paine sau forma de cozonac daca vrei, pune-o pe o foaie de copt si lasa-l sa creasca inca vreo ora.

Incalzeste cuptorul la 220 grade Celsius. Poti cresta partea superioara a painii, daca vrei. Lasa painea la cuptor 30 de minute. Dupa ce a crescut si s-a facut, pune-o undeva la racit.


Cum se serveste painea cu miere si sofran
 

Se serveste dupa racire, impreuna cu diverse preparate.
 

  •   2010-10-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii