Aperitive

#paine #usturoi #bere

Paine cu usturoi si bere

Daca iti doresti sa faci paine de casa , incearca o reteta aparte: paine cu usturoi si bere. O poti servi alaturi de mancarurile picante. De asemenea, este buna cu preparate din carne de vita .

Ingrediente pentru paine cu usturoi si bere
 

  • 1 cana bere neagra
  • ½ cana faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingura untura
  • 1 lingura usturoi prajit, tocat
  • 1 ½ cana faina de grau
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura faina cu gluten
  • ¾ lingurita sare
  • porumb
     

Cum se prepara painea cu usturoi si bere
 

Pune intr-un castron berea, ½ cana faina, drojdie, 1 lingurita de zahar. Amesteca, apoi acopera cu o folie de plastic si lasa sa stea aluatul la temperatura camerei, cam 24 de ore.

Ia apoi aluatul si amesteca-l cu untura, usturoiul, fainele, zaharul, glutenul si sarea. Apoi acopera aluatul nou format si lasa-l 10 minute.
Intinde o hartie de copt, apoi pune peste ea faina de porumb si da aluatul prin ea, pe o singura parte. Lasa-l apoi la dospit cam 25 de minute.
Pune apoi painea la cuptor la 220 grade Celsius.
 

Cum se serveste painea cu usturoi si bere
 

Se serveste dupa ce s-a racit.
 

  •   2011-05-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii