Unul dintre cele mai simple tipuri de mic dejun este cel cu ovaz. Il poti pregati in cateva minute si ai nevoie de numai doua ingrediente de baza, la care poti adauga, optional , alte alimente.


Ingrediente pentru mic dejun cu ovaz

 

  • 1/2 cana ovaz;
  • 1 cana apa;
  • 1 cana fructe sau iaurt.


Cum se prepara micul dejun cu ovaz


Pune ovazul si apa in cuptorul obisnuit sau la microunde si lasa-l sa se faca in jur de 11 minute. Amesteca-l apoi bine. Adauga, dupa preferinte , iaurt, fructe sau lapte. Se mai pot pune nuci, sirop de artar, scortisoara, zahar, gem, fulgi de ciocolata etc.


Cum se serveste micul dejun cu ovaz


Micul dejun se serveste cald , imediat. Pentru copii, este bine sa se transfere mancarea in alt recipiet, deoarece exista riscul sa se arda daca preparatul este servit chiar din bolul care a fost folosit in cuptor.

Sursa foto: geappliances.com

  •   2011-11-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii