Aperitive

#retete tort #tort # tort cu iaurt #tort cu piersici

Special de 8 martie: tort cu iaurt si piersici

Se apropie 8 martie, Ziua Femeii, iar din meniul tau nu trebuie sa lipseasca deserturile delicioase. Poti sa-ti surprinzi intreaga familie sau prietenii cu un cadou dulce din partea ta. Iti propunem o reteta de tort cu iaurt si piersici, care se prepara rapid si nu necesita coacere.


Ingrediente pentru tortul cu iaurt si piersici:

Pentru blat:

  • 200 gr biscuiti tari
  • 50 gr unt nesarat
  • 20 gr zahar pudra
  • un praf de scortisoara
  • 7 linguri sirop din compot de piersici

Pentru umplutura:

  • 200 gr smantana fermentata
  • 500 gr iaurt slab
  • 160 gr zahar
  • 10 foite de gelatina
  • 200 ml frisca
  • 1 compot de piersici
  • 1 lingura gem fructe de padure

Cum se prepara tortul cu iaurt si piersici:

Amesteca biscuitii macinati cu untul, zaharul, praful de scortisoara si 7 linguri de sirop din compot.

Unge cu putin ulei o tava si toarna amestecul, nivelandu-l cu dosul unei linguri. Amesteca smantana, iaurtul si zaharul si inmoaie gelatina in putin lapte si adaug-o in crema, alaturi de frisca batuta.

Adauga si piersicile si uniformizeaza blatul. Peste aceasta compozitie asaza alte felii de piersici. Amesteca putina gelatina dizolvata si doua linguri de sirop din compot si picura mai multe dare peste piersici. Lasa-l la frigider timp de patru ore.


Cum se serveste tortul cu iaurt si piersici:

Tortul cu iaurt si piersici se serveste rece, ornat cu frisca si fructe.

Sursa foto: culinar.bzi.ro

  •   2013-03-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii