Telina cu pastarnac la cuptor este usor de preparat si foarte gustoasa. Are o consistenta cremoasa si o aroma aparte. Se serveste simpla sau ca garnitura pentru diverse preparate din carne.


Ingrediente pentru telina cu pastarnac la cuptor


600 grame pastarnac taiat in cubulete
1 kg telina taiata in cubulete
25 grame unt
40 grame smantana
nucsoara rasa
1 frunze de salvie tocate
50 grame pesmet
50 grame parmezan ras
30 grame fulgi de migdale
10 ml ulei de masline.


Cum se prepara telina cu pastarnac la cuptor


Fierbe pastarnacul in apa fierbinte cu sare, timp de 5 minute. Adauga apoi si telina si mai lasa pe foc timp de 10 minute. Scurge apoi bine, zdrobeste-le bine pana obtii un piure. Adauga untul si smantana.

Asezoneaza cu sare si piper. Adauga si putina nucsoara si frunzele de salvie. Toarna compozita intr-o tava unsa cu unt.

Incinge cuptorul la 200 de grade. Amesteca pesmetul cu parmezanul, migdalele si uleiul. Asezoneaza si presara peste legume. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.


Cum se serveste telina cu pastarnac la cuptor


Telina cu pastarnac la cuptor se serveste ca atare. Poate insoti diverse preparate din carne.
 

  •   2012-10-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii