Chiftelutele cu ceapa verde sunt ideale ca aperitiv pentru mesele cu multi invitati. Aluatul pentru aceste chiftelute poate fi preparat chiar si cu cateva zile inainte. Se servesc fierbinti, alaturi de alte aperitive.
Ingrediente pentru chiftelute cu ceapa verde
Cum se prepara chiftelutele cu ceapa verde
Intr-un bol amesteca faina cu sarea. Adauga o jumatate de cana de apa fierbinte si amesteca bine aluatul. Da aluatul la rece pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie incinsa prajeste baconul, timp de 5 minute, pana devine crocant. Pe o suprafata plana, tapetata cu faina, ruleaza aluatul. Unge toata suprafata aluatului cu uleiul in care a fost prajit baconul.
Presara apoi baconul si ceapa verde tocata. Ruleaza apoi aluatul. Taie rulada in felii. Tavaleste apoi fiecare chifteluta prin semintele de susan.
Aseaza chitfelutele intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline. Lasa la prajit timp de 3 - 4 minute pe fiecare parte.
Intr-un bol amesteca sarea cu zaharul. Cat sunt inca fierbinti, presara pe fiecare chifteluta cate putin din mixtura de zahar cu sare.
Cum se servesc chitfelutele cu ceapa verde
Chiftelutele cu ceapa verde se servesc fierbinti.