De ce ingrediente ai nevoie:
Pentru aluat:
- 1 kg de faina
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingurita cu otet
- 500 ml de apa
- 400 grame unt pentru prajituri.
Pentru umplutura :
- 400 gr branza de vaci
- 400 gr telemea
- 1 albus de ou .
Cum se prepara:
- Se prepara un aluat din faina, apa si otet si se framanta pana cand acesta devine elastic si nelipicios.
- Se imparte aluatul in 10 – 12 bucati egale, iar fiecare bucata se intinde in forma de patrat, pe o masa de lucru unsa cu ulei.
- Untul se framanta pentru a deveni maleabil, iar apoi se intinde pe fiecare patrat de aluat si apoi se impacheteaza in forma de plic.
- Astfel facut, aluatul impachetat de infasoara in folie alimentara si se baga la frigider timp de aproximativ o ora.
- Intre timp, branza de vaci se amesteca cu telemeaua si cu albusul de ou.
- Dupa ce a trecut ora recomandata, merdenelele se scot de la frigider, se desfac si de intind bine, iar in mijlocul patratului de aluat de pune cate o lingura cu amestecul format mai sus.
- Aluatul se impatureste din nou in forma de plic, se aseaza pe o tava unsa cu unt (se poate utiliza si hartie de copt ), se baga in cuptorul incins si se scot cand sunt bine rumenite.