Ingrediente pentru prajiturele cu nuci caju
- 230 g nuci caju;
- 250 g de faina;
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 8 linguri de unt, fara sare, la temperatura camerei;
- 300 g zahar brun;
- 1 ou mare;
- 1/2 lingurita sare de mare;
- putin sare kosher.
Cum se prepara prajiturelele sarate cu nuci caju
Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Imprastie nucile caju pe foaia de copt si prajeste-le intre 8 si 10 minute, pana ce s-au rumenit si isi raspandesc aroma. Dupa ce s-au racit, marunteste-le. Amesteca faina si bicarbonatul de sodiu, adaugand jumatate de lingurita de sare kosher.
Cu mixerul, amesteca bine zaharul si untul, la viteza medie spre mare, timp de 3-4 minute. Dupa ce compozitia este pufoasa, adauga oul si extractul de vanilie, continuand sa amesteci. La final, adauga nucile caju si sarea de mare. Realizeaza prajituri din aluat si pune-le in tava de copt tapetata cu unt. Da-le la copt timp de 20 de minute.
Cum se servesc prajiturelele sarate cu nuci caju
Prajiturelele sarate cu nuci caju sunt perfecte pentru a fi servite alaturi de un pahar de suc natural proaspat.
Sursa foto: magazine.foxnews.com