Quiche -ul de morcovi si ceapa poate constitui un aperitiv, dar si un fel principal satios si foarte gustos. In plus, acest preparat arata foarte bine si este potrivit pentru o masa speciala.
Ingrediente pentru de morcovi si ceapa
- o foaie pentru placinta
- 3 linguri unt
- 3 cepe tocate
- 3 morcovi maruntiti
- 2 linguri faina
- 3 oua
- 1 cana lapte
- 1 cana branza elvetiana, rasa
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingurita salvie uscata, tocata
- 1 lingurita condimente
- 1 lingura arpagic uscat, taiat
-
1 lingurita patrunjel uscat, tocat.
Cum se prepara quiche-ul cu morcovi si ceapa
Pune foaia de placinta intr-o tava si da-o la cuptor 10 minute la 235 grade Celsius.
Pune untul intr-o tigaie si soteaza ceapa si morcovii cam 7 minute, pana cand s-au inmuiat. Ia-i de pe foc, adauga faina si apoi restul ingredientelor. Pune iar tigaia pe foc si lasa mancarea sa se faca pana cand branza s-a topit.
Toarna intreaga compozitie peste foaia de placinta, apoi da placinta la cuptor 30 de minute, la 180 grade Celsius, pana cand a capatat o forma ferma.
Cum se serveste quiche-ul cu morcovi si ceapa
Se serveste feliat, la temperatura camerei.
Sursa foto: seattlepi.com