Sangria este o bautura cu mult "sangre latino" si ceva parfum exotic, fiind un soi de punch preparat pe baza de vin rosu si cat mai multe fructe. Populara sangria spaniola a devenit sursa de inspiratie pentru multa lume, care a incercat sa inventeze variante originale si cat mai savuroase ale bauturii. Indiferent de gusturile noi adaugate sangriei, mai toate retetele au doua lucruri in comun: vinul rosu si fructele!
1. Sangria cu piersici
Ingrediente pentru sangria:
- 30 g ceai dulce din frunze de piersic
- 30 ml rom
- 30 mg zahar
- 1 sticla de vin rosu
- 2 piersici foarte coapte
- 2 portocale, taiate felii;
- 2 mere, taiate cubulete
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare pentru sangria:
Pune toate fructele taiate intr-un bol si adauga peste ele ceaiul, romul, zaharul si sucul de la o lamaie. Lasa-le sa se "marineze" aproximativ o ora, amestecandu-le din cand in cand. Apoi, adauga vinul peste ele si amesteca bine.
Cum se serveste sangria:
Serveste sangria cu multa gheata si nu uita sa torni in pahar si bucati de fructe.
2. Sangria inghetata
Ingrediente pentru sangria
- 300 ml vin rosu
- 10 capsuni
- 10 bucati de zmeura
- 1 lamaie
- 1 portocala
- gheata
Mod de preparare pentru sangria:
Adauga toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le bine, pana cand obtii un smoothie cu mici bucatele de gheata.
Cum se serveste sangria:
Sangria cu gheata se serveste imediat dupa preparare, pentru a te bucura de gustul revigorant si rece, si se garniseste cu bucati racoritoare de lamaie.
3. Sangria braziliana
Ingrediente pentru sangria:
- 45 ml lichior brazilian sau rom
- 120 ml vin rosu
- 2 felii de portocala
- 1 lingurita zahar brun
Mod de preparare pentru sangria:
Zdrobeste feliile de portocale intr-un shaker de cocktail-uri. Adauga apoi lichiorul, zaharul si vinul, dar si cateva bucati de gheata. Amesteca viguros ingredientele in shaker si toarna sangria obtinuta intr-un pahar.
Cum se serveste sangria?
Sangria braziliana se serveste cu bucati de portocale deasupra si multa gheata.
Sursa foto: dailywebtv.com