Ciorbe & Supe

#supa de miel #supa #miel #retete paste

Supa de miel

Supa de miel , pe langa beneficiile nutrionale pe care le ofera organismului, este o mancare delicioasa, care aduce savoare mesei de Pasti. Pe langa celelalte preparate traditionale, bogate in grasimi, supa de miel vine ca o alinare pentru stomac, usurand digestia.

 

Ingrediente (4 persoane)

 

  • 4 bucati de costita de miel;
  • 200 g paste (fidea);
  • o frunza de dafin;
  • 3 crengute de cimbru;
  • o ceapa alba medie;
  • 4 catei de usturoi ;
  • o lingura de patrunjel tocat;
  • o lingura de pasta de tomate ;
  • 6 linguri ulei de masline;
  • sare si piper, dupa gust.

 

Cum se prepara supa de miel

 

Ceapa se curata si se taie foarte fin. Dupa aceea, se curata doi catei de usturoi si se taie pe lungime, in forma de rondele. Incalzeste o lingura de ulei de masline intr-o cratita inalta. Pune in uleiul cald, nu incins, cele patru bucati de miel si intoarce-le din cand in cand, cat sa fie bine facute.

Dupa ce s-au prajit, condimenteaza-le cu sare si piper doar pe o singura parte si lasa-le sa se scurga. Sterge eventual excesul de grasime din cratita, dupa care incalzeste restul de ulei ramas cu frunza de dafin. Adauga imediat ceapa taiata si caleste-o cat sa prinda o culoare usor aurie, de asemenea introdu atat cei doi catei de usturoi taiati cat si ceilalti doi netaiati si lingura de pasta de tomate.

Asteapta ca ingredientele sa se incalzeasca 2-3 minute, in timp ce amesteci cu o spatula de lemn. Adauga ulterior 1 l de apa rece, insa ai grija sa o torni treptat astfel incat pasta de tomate sa aiba timp sa se dizolve.

Condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust si introdu bucatile de miel usor, astfel incat sa nu sara lichidul din cratita.

Adauga cele trei crengute de cibru si presara usor pastele in supa, lasand totul sa fiarba, timp de 15 minute. In tot acest timp, este bine sa amesteci regulat.

Dupa cele 15 minute de fierbere, adauga patrunjelul tocat.

 

Cum se serveste supa de miel

 

Pentru un gust mai deosebit, poti adauga smantana sau parmezan ras. Supa de miel se poate servi cu un pahar de vin alb.

  •   2010-03-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragomir

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii