Ciorbe & Supe

#supa #rata #rosii #telina #ceapa

Supa de rata

Supa de rata este ideala pentru serile racoroase. Se prepara repede si are o aroma speciala. Se serveste fierbinte, cu smantana si patrunjel tocat pe deasupra.
 

Ingrediente pentru supa de rata
 

  • 1 carcasa de rata
  • 250 grame rosii tocate
  • 3 teline
  • 1 ceapa
  • 200 grame linte
  • rozmarin proaspat
  • oregano
  • foi de dafin
  • busuioc
  • pudra de usturoi
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara supa de rata
 

Fierbe carcasa de rata in 3 litri de apa, timp de o ora. Scurge apoi carcasa de apa si indeparteaza oasele. Aseaza carnea intr-un bol.

Pune din nou la fiert supa in care a fiert carcasa. Adauga legumele tocate si condimentele dupa gust. In timp ce supa fierbe, taie in cubulete carnea de rata. Adauga carnea in supa.

Lasa supa la fiert timp de o ora.
 

Cum se serveste supa de rata
 

Supa de rata se serveste calda, cu putina smantana si patrunjel tocat pe deasupra.

  •   2011-01-24
  •   3703 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din ciorbe-supe

Cauta-ti perechea