Cand vrei sa mananci o supa care te va vitaminiza in zilele toride de vara, pregateste supa de rosii si lapte batut . Aceasta reteta este ideala pentru perioadele calduroase, pentru ca nu necesita folosirea focului pentru preparare.
 

Ingrediente pentru supa de rosii si lapte batut
 

  • 1,5 kilograme rosii
  • sare
  • 0.75 cani lapte batut
  • piper proaspat macinat
  • 500 grame rosii cherry
  • 1,5 linguri de busuioc
  • 1 lingura de patrunjel
  • 1 praz
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 lingurita de suc de lamaie.
     

Cum se prepara supa de rosii si lapte batut
 

Toaca rosiile si separat busuiocul si patrunjelul. Pune sarea peste rosiile tocate si lasa-le sa stea cel putin o ora, la temperatura camerei.

Adauga apoi rosiile in vasul blenderului. Strecoara amestecul printr-o sita pentru a separa cojile si semintele de pulpa rosiilor. Incorporeaza apoi laptele batut, amestecand bine. Asezoneaza supa cu sare si piper si da-o la frigider pentru 30-40 de minute.

In acest timp, taie rosiile cherry in jumatate si piseaza-le cu busuioc, patrunjel, ulei de masline si suc de lamaie. Asezoneaza-le apoi, dupa gust, cu sare si piper.

Scoate supa de la frigider si pune-o in boluri. Apoi introdu in mijloc cate o lingura din amestecul cu rosii cherry.
 

Cum se serveste supa de rosii si lapte batut
 

Se serveste imediat. O poti manca cu crutoane.
 

Sursa foto : sweetandsaucy.wordpress.com

  •   2010-07-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii