Supa de rata este ideala pentru serile racoroase. Se prepara repede si are o aroma speciala. Se serveste fierbinte, cu smantana si patrunjel tocat pe deasupra.
Ingrediente pentru supa de rata
- 1 carcasa de rata
- 250 grame rosii tocate
- 3 teline
- 1 ceapa
- 200 grame linte
- rozmarin proaspat
- oregano
- foi de dafin
- busuioc
- pudra de usturoi
- sare
- piper.
Cum se prepara supa de rata
Fierbe carcasa de rata in 3 litri de apa, timp de o ora. Scurge apoi carcasa de apa si indeparteaza oasele. Aseaza carnea intr-un bol.
Pune din nou la fiert supa in care a fiert carcasa. Adauga legumele tocate si condimentele dupa gust. In timp ce supa fierbe, taie in cubulete carnea de rata. Adauga carnea in supa.
Lasa supa la fiert timp de o ora.
Cum se serveste supa de rata
Supa de rata se serveste calda, cu putina smantana si patrunjel tocat pe deasupra.