Cozonacul cu nuci este destul de des intalnit pe mesele romanilor la sarbatorile mari de peste an, insa adaosul de migdale va da cozonacului un gust mult mai bun si mai aromat.

 

Ingrediente necesare pentru cozonacul cu nuci si migdale


Pentru aluat

  • 350 grame faina
  • O lingura de drojdie
  • 3 linguri cu zahar
  • ½ ceasca de ulei
  • O cana cu lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita cu coaja rasa de lamaie
  • Un praf de sare.


Pentru umplutura

  • 200 grame martipan
  • 150 grame de migdale macinate
  • 150 grame de nuci macintate
  • 150 grame lapte
  • 1 lingura de scortisoara.


Cum se prepara cozonacul cu nuci si migdale


Se incalzeste laptele in care se adauga apoi zaharul, praful de sare si drojdia . Se lasa 10 minute, dupa care se aseaza faina intr-un bol de plastic, se face o gaura in mijloc, loc in care se toarna laptele racit intre timp.


Se framanta bine aluatul, iar pe parcurs se adauga uleiul, oul si coaja de lamaie, dupa care se acopera cu o folie de plastic si se lasa 45 de minute la crescut.


Intre timp se prepara umplutura: se amesteca martipanul cu migdalele, nucile, laptele si scortisoara pana cand compozitia devine foarte cremoasa.


Dupa ce aluatul a crescut suficient, se intinde o foaie pe o patura de faina, iar peste foaie se intinde umplutura, se ruleaza cu totul si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei dupa care se baga la cuptor nu inainte de a unge cozonacul cu un ou batut.


Se tine la foc mediu, timp de aproximativ 45 de minute.


Cum se serveste cozonacul cu nuci si migdale


Cozonacul cu migdale si nuci se serveste rece.
 

  •   2010-03-12
  •  

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din cozonac-de-paste

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.