Pashka ruseasca nu este ceea ce s-ar putea interpreta drept o pasca, in acceptiune ruseasca, ci doar un desert sub forma de crema . Crema de pashka este una foarte gustoasa, care in combinatie cu un cozonac da un desert rusesc delicios.
Ingrediente pentru pashka ruseasca
Crema:
- 1 kilogram de branza de vaci
- 2 oua fierte tari
- 0,5 cani unt, batute spuma
- 100 de grame de crema de branza sau branza topita
- 1 sfert de cana de zahar
- 0,5 cani stafide
- 0,5 cani migdale proaspete
- 0,5 cani fructe confiate
Aluat:
- 2 pachete de drojdie
- 0,5 cani apa calda
- 1,5 cani lapte cald
- 6,5 cani de faina
- 4 oua
- 2 albusuri de ou batute
- 1 cana de unt, topit
- 0,5 cani stafide
- 0,5 lingurita vanilie
- 0,5 cani miere
- 0,5 lingurita sare
- 1 cana zahar
-
2 linguri de ulei.
Cum se prepara pashka ruseasca:
Marunteste branza de vaca si ouale.
Amesteca unul cu crema de branza si apoi incorporeaza zaharul.
Adauga stafidele, migdalele si fructele confiate.
Pune compozitia rezultata intr-un recipient din care sa se poata scurge surplusul de lichid si da-l la frigider, cu un vas dedesubt in care sa se scurga lichidul.
Pregateste un cozonac rusesc. Taie-i partea de deasupra, da-o deoparte si taie-l in felii rotunde. Pune crema de paska fie ca atare, pe feliile rotunde, fie intre feliile de cozonac. Formeaza la loc cozonacul si pune-i si partea de deasupra.
Cum se serveste pashka ruseasca:
O poti servi pe farfurie, fiecare putand sa-si ia o felie sau doua, unsa cu crema de branza.
Pofta buna!