Briosele cu visine sunt ideale pentru cafeaua de dimineata. Se prepara repede si au un gust dulce acrisor irezistibil. La mesele festive le poti servi cu crema de branza.
Ingrediente pentru briosele cu visine
- 400 grame visine fara samburi
- 250 grame faina
- 30 grame praf de copt
- 100 grame zahar
- un praf de sare
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 10 ml suc de lamaie
- 50 grame unt topit
-
10 grame coaja rasa de lamaie.
Cum se prepara briosele cu visine
Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea. In alt bol amestecva oul cu laptele. Toarna laptele peste faina si amesteca bine.
In alt bol amesteca coaja rasa si sucul de lamaie cu untul topit. Incorporeaza apoi in compozitia cu faina.
Amesteca visinele cu o lingura de faina. Incorporeaza apoi visinele in aluat. Amesteca bine.
Toarna compozitia in formele de briose unse cu unt si tapetate cu hartie de copt .
Da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute.
Cum se servesc briosele cu visine
Briosele cu visine se servesc atat simple, cat si cu crema de branza.