Deserturi

#budinca #retete paste #migdale #scortisoara #nucsoara

Budinca de Paste cu migdale

Una dintre variantele de deserturi pentru masa de Paste este chiar o budinca. Pentru un preparat deosebit, fa o budinca cu migdale .

Ingrediente pentru budinca de Paste cu migdale
 

  • 120 gr migdale macinate
  • ½ lingurita nucsoara
  • coaja de nucsoara
  • 2 linguri coaja de portocala insiropata
  • 1 bat de scortisoara
  • 4 oua, batute usor
  • 2 linguri coacaze
  • 30 gr unt nesarat
  • 1 cana lapte
  • 1 cana frisca
  • 1 lamaie
  • 100 gr zahar
  • 170 gr pesmet
  • 1 varf de sare
     

Cum se prepara budinca de Paste
 

Pune intr-o cratita laptele si frisca si lasa-le la fiert. Dupa ce dau in clocot o data, adauga coaja de nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si zaharul. Amesteca bine si lasa totul la fiert 10 minute.

Pune intr-un mixer pesmetul si migdalele, apoi toarna peste ele compozitia de lapte fiert. Amesteca.

Dupa ce se mai raceste un pic compozitia, poti sa pui nucsoara si sarea. Ia 2-3 linguri din amestec si pune-l peste ouale batute si amesteca. Apoi adauga totul in compozia initiala, impreuna cu cojile de portocala si coacazele.

Da compozitia la cuptor 3 sferturi de ora, la 190 grade Celsius.
 

Cum se serveste budinca de Paste
 

Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi servita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare