Una dintre variantele de deserturi pentru masa de Paste este chiar o budinca. Pentru un preparat deosebit, fa o budinca cu migdale .
Ingrediente pentru budinca de Paste cu migdale
- 120 gr migdale macinate
- ½ lingurita nucsoara
- coaja de nucsoara
- 2 linguri coaja de portocala insiropata
- 1 bat de scortisoara
- 4 oua, batute usor
- 2 linguri coacaze
- 30 gr unt nesarat
- 1 cana lapte
- 1 cana frisca
- 1 lamaie
- 100 gr zahar
- 170 gr pesmet
-
1 varf de sare
Cum se prepara budinca de Paste
Pune intr-o cratita laptele si frisca si lasa-le la fiert. Dupa ce dau in clocot o data, adauga coaja de nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si zaharul. Amesteca bine si lasa totul la fiert 10 minute.
Pune intr-un mixer pesmetul si migdalele, apoi toarna peste ele compozitia de lapte fiert. Amesteca.
Dupa ce se mai raceste un pic compozitia, poti sa pui nucsoara si sarea. Ia 2-3 linguri din amestec si pune-l peste ouale batute si amesteca. Apoi adauga totul in compozia initiala, impreuna cu cojile de portocala si coacazele.
Da compozitia la cuptor 3 sferturi de ora, la 190 grade Celsius.
Cum se serveste budinca de Paste
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi servita.