Una dintre variantele de deserturi pentru masa de Paste este chiar o budinca. Pentru un preparat deosebit, fa o budinca cu migdale .

Ingrediente pentru budinca de Paste cu migdale
 

  • 120 gr migdale macinate
  • ½ lingurita nucsoara
  • coaja de nucsoara
  • 2 linguri coaja de portocala insiropata
  • 1 bat de scortisoara
  • 4 oua, batute usor
  • 2 linguri coacaze
  • 30 gr unt nesarat
  • 1 cana lapte
  • 1 cana frisca
  • 1 lamaie
  • 100 gr zahar
  • 170 gr pesmet
  • 1 varf de sare
     

Cum se prepara budinca de Paste
 

Pune intr-o cratita laptele si frisca si lasa-le la fiert. Dupa ce dau in clocot o data, adauga coaja de nucsoara, scortisoara, coaja de lamaie si zaharul. Amesteca bine si lasa totul la fiert 10 minute.

Pune intr-un mixer pesmetul si migdalele, apoi toarna peste ele compozitia de lapte fiert. Amesteca.

Dupa ce se mai raceste un pic compozitia, poti sa pui nucsoara si sarea. Ia 2-3 linguri din amestec si pune-l peste ouale batute si amesteca. Apoi adauga totul in compozia initiala, impreuna cu cojile de portocala si coacazele.

Da compozitia la cuptor 3 sferturi de ora, la 190 grade Celsius.
 

Cum se serveste budinca de Paste
 

Se lasa sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi servita.

  •   2011-04-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii