Checul de ciocolata cu fructe si nuci este o varianta delicioasa a traditionalului cozonac de Paste. Se prepara repede, insa necesita un timp indelungat de racire. Rezultatul este insa savuros si potrivit pentru masa de sarbatoare.
Ingrediente pentru checul de ciocolata cu fructe si nuci
- 200 grame biscuiti de ciocolata
- 100 grame fistic
- 70 grame alune
- 70 grame nuci
- 100 grame stafide
- 300 grame ciocolata cu lapte
- 150 ml lapte condensat
- 50 grame unt
- pudra de cacao pentru ornat.
Cum se prepara checul de ciocolata cu fructe si nuci
Intr-un bol amesteca biscutii de ciocolata zbrobiti cu fisticul, alunele, nucile si stafidele.
Intr-o cratita amesteca laptele condensat, untul si ciocolata. Lasa pe foc cateva minute pana se topeste ciocolata. Amesteca continuu. Toarna aceasta compozitie peste biscuiti. Amesteca bine.
Toarna apoi aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapeta cu hartie de copt. Pasta trebuie sa fie cat mai compacta, pentru a nu forma bule de aer.
Acopera tava cu folie de plastic si da la rece pentru 2 - 3 ore sau peste noapte.
Cand s-a racit bine, rastoarna checul pe un platou si pudreaza cu cacao.
Cum se serveste checul de ciocolata cu fructe si nuci
Checul de ciocolata cu fructe si nuci se serveste ca atare.