Te gandesti cu nerabdare la pepenii rosii, racoritori si abia astepti sa prepari deserturi delicioase cu ajutorul lor? Pana atunci iti propunem o reteta savuroasa de desert sicilian cu pepene rosu si iasomie, care ii va da o mireasma orientala acestuia si te va seduce rapid cu aroma sa incantatoare.


Ingrediente pentru desertul sicilian cu pepene rosu:

  • 1 l suc de pepene rosu
  • 150 ml ceai de iasomie
  • 90 g amidon
  • 170 g zahar
  • 100 g ciocolata rasa (pentru decor)


Cum se prepara desertul sicilian cu pepene rosu:

Taie miezul de pepene si zdrobeste-l cu ajutorul unui blender. Strecoara sucul obtinut si elimina samburii si restul fibrelor. Intre timp, prepara ceaiul de iasomie din 150 ml de apa fiarta si 3 pliculete de ceai de iasomie.

Separat, intr-o cratita mai mare pune amidonul si putin suc de pepene rosu si amesteca-le bine, pana cand obtii o crema groasa. Adauga treptat tot sucul de pepene, apoi zaharul si ceaiul de iasomie.

Pune acest amestec sa fiarba la foc mediu aproximativ 25 de minute si ia-l de pe foc cand capata o consistenta cremoasa. Pune-l in forme micute si da-le la frigider pentru cateva ore.


Cum se serveste desertul sicilian cu pepene rosu:

Desertul sicilian cu pepene rosu se serveste rece, decorat cu ciocolata rasa.

Sursa foto: tasteologie.notcot.org

  •   2013-06-11
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.