Deserturi

#bucatari celebri #deserturi #Ina Garten #budinca-negresa #inghetata vanilie

Gateste cu Ina Garten! Invata sa prepari desertul suprem pentru weekend: budinca-negresa cu inghetata de vanilie!

Starea de relaxare si rasfat asociata weekendului merita completata cu un desert homemade delicios, care sa te incarce de energie si sa iti redea instantaneu pofta de viata. Am cotrobait in "caietul cu retete" al celebrului bucatar american Ina Garten si am descoperit o reteta hibrid spectaculoasa, care imbina gustul savuros al negresei cu textura fina a sufleului extravagant. Invata sa prepari rapid si fara greseala o budinca-negresa innobilata cu inghetata de vanilie!

Budinca-negresa de ciocolata

Ingrediente:

  • 200 g unt nesarat
  • 4 oua mari
  • 250 g zahar
  • 75 g pudra de cacao de calitate
  • 60 g ceasca faina
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingura de lichior de zmeura
  • inghetata de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 163 grade Celsius. Topeste untul intr-un vas. Bate bine ouale cu zaharul cu mixerul, intr-un vas. Asezoneaza amestecul cu seminte de vanilie si lichior de zmeura. Separat, cerne faina si pudra de cacao intr-un bol, apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide. La sfarsit, incorporeaza treptat untul topit si amesteca bine.

Toarna compozitia intr-o forma metalica rotunda, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt in prealabil. Pune pe foc o oala mai mare cu apa, umpluta pana la jumatate, apoi introdu tava in ea, pentru ca budinca sa se preparare incet, la bain-marie. Las-o pe foc cam o ora. Verifica daca este gata, introducand o scobitoare la o distanta de 5 cm de margine. Daca iese curata, este gata. Nu te ingrijora daca mijlocul este mai cremos sau moale. Prajitura este o combinatie intre budinca si negresa si trebuie sa aiba o textura mai cremoasa.

Serveste budinca-negresa cu inghetata de vanilie.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "contesa desculta" este un bucatar american celebru, dar si o vedeta de televiziune a carei avere este estimata la 40 de milioane de dolari. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.

Sursa foto: americanprofile.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare