Inghetata de fistic este racoroasa si usor de preparat. Are un gust bun, potrivit pentru zilele calde de vara. Se serveste cu sos de ciocolata si menta proaspata.
Ingrediente pentru inghetata de fistic
- 100 grame fistic
- 400 grame smantana
- 375 ml lapte
- 1 baton de scortisoara
- 6 galbenusuri
-
200 grame zahar.
Cum se prepara inghetata de fistic
Incinge o tigaie. Adauga fisticul si lasa -l pe foc timp de 5 minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca 5 minute.
Aseaza fisticul intr-un blender si mixeaza bine.
Intr-o cratita amesteca smantana, laptele si batonul de scortisoara. Lasa pe foc timp pana fierbe. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca timp de 5 minute.
Indeparteaza batonul de scortisoara.
Intr-un bol amesteca galbenusurile cu zaharul pana obtii o crema consistenta. Adauga apoi treptat compozitia cu lapte. Amesteca bine, pana toate ingredientele sunt bine combinate.
Toarna amestecul intr-o cratita si lasa la foc mic. Amesteca continuu, cu o lingura de lemn, timp de 15 minute, pana cand crema se intareste.
Ia crema de pe foc. Adauga fisticul si amesteca pana se combina bine.
Toarna compozitia intr-un recipient. Acopera si da la frigider pentru 4 ore.
Zdrobeste gheata si, cu ajutorul unui mixer , amesteca bine inghetata. Da din nou la frigider pentru 4 ore.
Cum se serveste inghetata de fistic
Inghetata de fistic se serveste ca atare. O poti orna cu sos de ciocolata si menta proaspata.