Jeleul de cafea este un desert atipic, care concentreaza taria si aroma unui espresso si iti da energie pentru intreaga zi. Se poate consuma simplu, sau ca decor pentru diverse torturi si prajituri.

Ingrediente pentru jeleul de cafea

4 cesti espresso

1 plic gelatina

4 linguri zahar brun

1 esenta rom

frisca (pentru ornat)

Cum se prepara jeleul de cafea

Pregateste mai intai gelatina, potrivit instructiunilor de pe plic. In principiu, la 1 plic de gelatina se foloseste 100 ml. apa rece.

Adauga intr-o oala incapatoare cafeaua, zaharul, esenta si, la final, gelatina inchegata.

Pune oala pe aragaz, la foc mic si amesteca aceasta compozitie pana se dizolva gelatina.

Toarna jeleul in 4 cesti sau pahare si da la frigider pana se intareste.

Cum se serveste jeleul de cafea

Serveste jeleul de cafea in pahare individuale, cu frisca alaturi.

Foto: http://jellomoldmistress.com
 

  •   2012-03-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii