Deserturi

#cafea #retete #jeleu #deserturi #jeleu de cafea

Jeleu de cafea

Jeleul de cafea este un desert atipic, care concentreaza taria si aroma unui espresso si iti da energie pentru intreaga zi. Se poate consuma simplu, sau ca decor pentru diverse torturi si prajituri.

Ingrediente pentru jeleul de cafea

4 cesti espresso

1 plic gelatina

4 linguri zahar brun

1 esenta rom

frisca (pentru ornat)

Cum se prepara jeleul de cafea

Pregateste mai intai gelatina, potrivit instructiunilor de pe plic. In principiu, la 1 plic de gelatina se foloseste 100 ml. apa rece.

Adauga intr-o oala incapatoare cafeaua, zaharul, esenta si, la final, gelatina inchegata.

Pune oala pe aragaz, la foc mic si amesteca aceasta compozitie pana se dizolva gelatina.

Toarna jeleul in 4 cesti sau pahare si da la frigider pana se intareste.

Cum se serveste jeleul de cafea

Serveste jeleul de cafea in pahare individuale, cu frisca alaturi.

Foto: //jellomoldmistress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului