Deserturi

#mascarpone #scortisoara #mere coapte

Mere coapte cu scortisoara si mascarpone

Merele coapte reprezinta un desert potrivit pentru zilele reci, insa poti pregati acest fel de mancare in orice perioada. Aromeaza merele folosind mascarpone si scortisoara .


Ingrediente pentru mere coapte

 

  • 1 lamaie;
  • 6 mere;
  • 50 unt;
  • 45 gr zahar brun;
  • 2 bete scortisoara, rupte;
  • 6 cuisoare intregi;
  • 250 ml vin roze;
  • 250 gr mascarpone;
  • 3 linguri miere;
  • 1/2 linguri scortisoara macinata.


Cum se prepara merele coapte


Amesteca intr-un castron mascarponele, mierea si scortisoara. Acopera si pune la frigider cam 15 minute.

Scoate coditele merelor si aseaza-le intr-o tava. Rade coaja de lamaie si pune-o intr-un castron cu unt, zahar, scortisoara si cuisoare. Imprastie compozitia peste mere. Toarna vinul si acopera totul cu o folie.

Da tava la cuptor la 180 grade Celsius, pentru 30 de minute. Scoate folia si lasa-le sa se faca inca 30 de minute, pana cand s-au caramelizat.


Cum se servesc merele coapte


Ia sosul din tava, incalzeste-l intr-o tigaie si toarna-l peste mere. Adauga compozitia rece de mascarpone.

  •   2011-09-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii