Mousse-ul de este un desert usor de preparat si foarte gustos. Nu necesita coacere si este potrivit pentru mesele festive. Poti decora acest desert cu fulgi de sau ciocolata cu lapte.
Ingrediente pentru alba
- 250 grame ciocolata alba menajera
- 60 ml lichior de portocale
- 30 ml apa
- 300 grame smantana
- 2 albusuri.
Cum se prepara mousse de ciocolata alba
In cratita pusa la bain marie, topeste ciocolata alba impreuna cu lichiorul si apa. Amesteca continuu pentru a incorpora bine ingredientele. apoi compozitia la racit.
Cu ajutorul unui mixer, amesteca smantana cand devine moale. Incorporeaza apoi smantana in compozitia cu ciocolata. Amesteca bine.
Intr-un bol amesteva albusurile pana formeaza o spuma alba. Adauga ouale in compozitia cu ciocolata.Amesteca bine toate ingredientele.
Imparte compozitia in mai multe boluri. Da bolurile la rece timp de o ora.
Cum se serveste mousse de ciocolata alba
Spuma de ciocolata alba se serveste rece. Deasupa poti decora cu ciocolata alba rasa.