Negresa este un desert delicios care poate fi servit ca atare sau la cafea. Prajitura poate fi preparata atat in mod traditional, cat si cu nuca sau fructe de padure .

De ce ingrediente ai nevoie :

Pentru blat:

  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 3 cani de faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 4 oua
  • O lingurita esenta de rom
  • O cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 pliculet praf de copt .

Pentru glazura:

  • O lingurita de margarina
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 cubulete de ciocolata
  • O lingurita esenta de rom.

Cum se prepara:

Blatul:

  • Intr-un bol se amesteca faina, ouale,  praful de copt, esenta de rom, zaharul si cacao si se amesteca bine.
  • Peste compozitia de mai sus se adauga apa si uleiul si se amesteca din nou pana la omogenizare, dupa care se aseaza intr-o tava si se baga in cuptorul incins, timp de 30 – 40 de minute.

Glazura:

  • Se topeste margarina, se adauga zaharul, esenta de rom, apa si ciocolata, se amesteca bine, iar cand prajitura este scoasa de la cuptor, se glazureaza cu aceasta compozitie.

Cum se serveste:

  • Negresa se taie imediat dupa ce este scoasa de la cuptor si se lasa la racit. Prajitura se poate servi ca atare, sau alaturi de cafea.
  •   2009-05-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Popa

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii