Deserturi

#reteta #culinar #prajitura #negresa

Negresa

Negresa este un desert delicios care poate fi servit ca atare sau la cafea. Prajitura poate fi preparata atat in mod traditional, cat si cu nuca sau fructe de padure .

De ce ingrediente ai nevoie :

Pentru blat:

  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 3 cani de faina
  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 4 oua
  • O lingurita esenta de rom
  • O cana de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 pliculet praf de copt .

Pentru glazura:

  • O lingurita de margarina
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 cubulete de ciocolata
  • O lingurita esenta de rom.

Cum se prepara:

Blatul:

  • Intr-un bol se amesteca faina, ouale,  praful de copt, esenta de rom, zaharul si cacao si se amesteca bine.
  • Peste compozitia de mai sus se adauga apa si uleiul si se amesteca din nou pana la omogenizare, dupa care se aseaza intr-o tava si se baga in cuptorul incins, timp de 30 – 40 de minute.

Glazura:

  • Se topeste margarina, se adauga zaharul, esenta de rom, apa si ciocolata, se amesteca bine, iar cand prajitura este scoasa de la cuptor, se glazureaza cu aceasta compozitie.

Cum se serveste:

  • Negresa se taie imediat dupa ce este scoasa de la cuptor si se lasa la racit. Prajitura se poate servi ca atare, sau alaturi de cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare