Negresa este un desert delicios care poate fi servit ca atare sau la cafea. Prajitura poate fi preparata atat in mod traditional, cat si cu nuca sau fructe de padure .
De ce ingrediente ai nevoie :
Pentru blat:
- 250 gr margarina
- 250 gr zahar
- 3 cani de faina
- 200 ml lapte
- 4 linguri de cacao
- 4 oua
- O lingurita esenta de rom
- O cana de apa
- 4 linguri de ulei
- 1 pliculet praf de copt .
Pentru glazura:
- O lingurita de margarina
- 5 linguri de zahar
- 4 linguri de apa
- 4 cubulete de ciocolata
- O lingurita esenta de rom.
Cum se prepara:
Blatul:
- Intr-un bol se amesteca faina, ouale, praful de copt, esenta de rom, zaharul si cacao si se amesteca bine.
- Peste compozitia de mai sus se adauga apa si uleiul si se amesteca din nou pana la omogenizare, dupa care se aseaza intr-o tava si se baga in cuptorul incins, timp de 30 – 40 de minute.
Glazura:
- Se topeste margarina, se adauga zaharul, esenta de rom, apa si ciocolata, se amesteca bine, iar cand prajitura este scoasa de la cuptor, se glazureaza cu aceasta compozitie.
Cum se serveste:
- Negresa se taie imediat dupa ce este scoasa de la cuptor si se lasa la racit. Prajitura se poate servi ca atare, sau alaturi de cafea.