Deserturi

#oua #pasti #desert #retete #culinar #retete paste #oua paste

Oua de Pasti din nuca de cocos

Atractia mesei de Pasti o constituie ouale de diferite culori si modele. Ouale din nuca de cocos nu fac decat sa intregeasca aceasta imagine a Pastelui si sa aduca savoare mesei festive. Ouale sunt usor de preparat, gustoase si au o savoare unica care ii va incanta pe toti invitatii, dar in special pe cei mici.

 

Ingrediente pentru ouale cu nuca de cocos
 

  • 85g crema fina de branza;
  • 1/2 lingura esenta de vanilie;
  • 670g zahar pudra;
  • 230g nuca de cocos;
  • un varf cutit de sare;
  • 75g nuci de macadamia sau caju, sfaramate (optional);
  • 1/2 lingura lapte de nuca de cocos;
  • 450 g ciocolata neagra sau alba de menaj;
  • Bombonele mici, colorate pentru decor.

 

Cum se prepara ouale cu nuca de cocos
 

Pune intr-un castron crema de branza si vanilia. Mixeaza compozitia pana cand devine o pasta foarte fina si moale.
 

Adauga 450g zahar si amesteca incet pana cand tot zaharul se va incorpora in compozitie. Adauga restul de zahar si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.
 

Adauga nuca de cocos, laptele de nuca de cocos, sarea si nucile. Amesteca foarte bine pentru a obtine o crema omogena. Aceasta trebuie sa fie usor de modelat. In cazul in care nu este maleabila, mai adauga zahar pudra sau crema de branza, dupa caz. Zaharul pudra are rolul de a intari compozitia, iar branza, de a o mai subtia.
 

Folosind o lingura, ia o parte din compozitie si modeleaza-o cu ajutorul mainii, dandu-i forma unui ou. Pune oul rezultat pe o tava, pe care ai pus in prealabil o folie de aluminiu . Repeta operatiunea pana cand termini toata compozitia.
 

Pune ouale in frigider pentru a se intari.
 

Intre timp, topeste ciocolata alba. Pune-o intr-un castron si adaug-o timp de 1 minut la cuptorul cu microunde. Scoate-o apoi si amesteca cu ajutorul unei linguri. Daca nu s-a topit toata, mai las-o la cuptor inca un minut. Repeta procedura pana cand cicolata se topeste in totalitate si devine o glazura cremoasa. Nu o lasa prea mult timp in cuptor pentru a nu se supraincalzi. Scoate-o dupa fiecare minut pentru a verifica daca s-a topit si pentru a o amesteca.
 

Scoate ouale din frigider si tavaleste-le prin ciocolata topita. Aseaza-le inapoi pe folia de aluminiu. Astfel vei preveni lipirea ciocolatei de alte suprafete.
 

Cat timp ciocolata este inca moale, decoreaza ouale cu bombonele colorate, fulgi de ciocolata (alba sau neagra) ori cu fulgi de nuca de cocos. Daca folosesti ciocolata alba poti adauga in acesti coloranti alimentari de diverse culori, pentru a face ouale mai atractive.
 

Adauga ouale la frigider timp de 30 de minute pentru a se intari glazura.

 

Cum se servesc ouale cu nuca de cocos:
 

Ouale se servesc la desert, la temperatura camerei.

  •   2010-03-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii